Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
De kaketoe kent verschillende soorten, de soorten die het meest gehouden worden in een huishouden zijn de:
( klik op de naam voor meer uitleg. )
U wordt dan doorgestuurd naar onze website.
Een kaketoe is te herkennen aan zijn kuif, alle soorten kaketoes hebben een kuif.
Deze zetten ze bij emotie zoals: angst, opwinding en alertheid omhoog.
De kaketoe staat bekend om zijn poederveren.
Zij produceren een poeder waarmee ze hun verenkleed verzorgen en onderhouden.
Elke papegaai heeft deze klier waarmee ze hun verenkleed verzorgen.
Alleen de kaketoe en de Grijze Roodstaart staan erom bekend dat zij meer produceren dan overige papegaaien. Ze zijn daarom ook niet geschikt bij allergieën voor stof, of problemen met de luchtwegen.
Het verschil tussen man en vrouw is over het algemeen voor 90% bij een volwassen kaketoe te zien aan hun ogen. Een pop (vrouwelijk) heeft namelijk vaak lichtere ogen en een man heeft vaak donkere ogen. Jonge vogels hebben namelijk altijd donkere ogen, deze kleuren pas bij men name ze ouder worden. Zodra de vogel helemaal volwassen is, zie je pas duidelijk het verschil.
Een kaketoe is over het algemeen een vrij drukke vogel. Maar dit verschilt per soort. Zo is een oranjekuif kaketoe lang niet zo druk als een Witkuif of Rosé Kaketoe.
De kaketoe en de Caique zijn de moeilijkste vogels om te houden. Dit omdat ze telkens proberen de grens te verleggen in combinatie met hun drukke karakter.
Een kaketoe is dol op slopen en staat bekend om zijn scharrelen.
Een kaketoe is namelijk echt een grond vogel, en ze zijn dan ook vaak te vinden op de bodem van hun kooi. Het volume van een kaketoe moet niet onderschat worden, ze kunnen namelijk flink schreeuwen en krijsen. Dit doen ze in de natuur ook om te communiceren met soortgenoten. Elke papegaai heeft zo zijn schreeuw momenten. Zo ook een kaketoe, alleen is de prikkel tot schreeuwen bij een kaketoe groter dan bijvoorbeeld een middelgrote papegaai zoals een Grijze Roodstaart.
Ook heeft een kaketoe een grote sloopbehoefte, ze zijn graag actief bezig met snipperen en slopen van bijvoorbeeld: Papier en hout. Naast het slopen staan kaketoes erom bekend dat ze van alles kunnen brabbelen wat vaak onverstaanbaar is. Kaketoes kunnen wel praten, maar hebben maar een beperkte woordenschat. Ze spreken lang niet zo goed en duidelijk als bijvoorbeeld een Grijze Roodstaart of als een Amazone papegaai.
Voeding:
Een kaketoe is een echte fruit en noten eter. In gevangenschap is een uitgebalanceerde voeding erg belangrijk, een kaketoe is namelijk erg gevoelig voor vetzucht. Dit betekent dat ze de aanleg hebben om sneller dik te worden. Pas dus ook op met noten, ze mogen af en toe wel noten hebben maar pas op dat ze hier niet te dik van worden. Hun dieet bestaat uit een goede basisvoeding met magere zaden, maagkiezel en eivoer. Als extra mag hier dagelijks vers fruit en verse groenten aan worden toegevoegd.
Uiteraard hebben we het ook nu weer over de Nutri-Berries van Lafeber, dit is de beste uitgebalanceerde basis voeding voor elke papegaai! Daarnaast een halve tot één eetlepel zaadmengeling per dag met maximaal 14% aan zonnepitten!